26 березня 2019, 17:15, ЗЗР

Імпорт фунгіцидів за останні роки зріс більш ніж у два рази

Про це повідомляє agri-gator.com.ua.

«В 2018 році імпорт препаратів фунгіцидної дії склав 22,4 тис. тонн, що на 5% перевищує показники 2017 року, та й є рекордним як мінімум за останні п’ять років. Для порівняння, у 2017 році обсяг імпорту цього типу засобів захисту рослин склав 21,4 тис. тонн», — йдеться в повідомленні.

Фунгіциди на  SuperAgronom

Традиційно, найбільші обсяги було завезено з Німеччини. Експортери цієї країни відвантажили на ринок України у 2018 році 4,6 тис. тонн фунгіцидів, або 21% від загального обсягу імпорту. Також до трійки лідерів увійшли Іспанія та Китай — 4,6 та 4,5 тис. тонн відповідно.

На думку експертів, такі тенденції доволі очікуванні, і на це існує ціла низка причин.

По-перше, по мірі інтенсифікації виробництва як польових та технічних культур так і плодоовочевої продукції аграрії вимушені все більше проводити обробок задля отримання якісного врожаю.

По-друге, у гонитві за отриманням надприбутків, фермери доволі часто нехтують сівозміною, віддаючи перевагу вирощуванню високомаржинальних культур (наприклад, соняшник, кукурудза, ріпак та інші) в деяких випадках навіть як монокультуру, що сприяє не тільки розповсюдженню хвороб, а й стимулюванню виробітку стійкості до вже існуючих препаратів. Крім того, й погодні умови останніми роками мають негативний вплив на стан посівів, що змушує аграріїв переглядати схеми обробок полів.

Читати по темі: ТОП 30 фунгіцидів, про які найбільше читали на SuperAgronom.com у 2018 році