22 березня 2019, 10:20, Добрива

В Україні зростають обсяги потреби в мінеральних добривах

Про це у ході прес-конференції Мінагрополітики «Посівна 2019: поточний стан та прогнози» заявив Володимир Топчій, заступник міністра аграрної політики та продовольства України, передає agro-yug.com.ua.

Він наголосив, що за останні 18 років в Україні суттєво зросли обсяги потреби у мінеральних добривах. Так, якщо в 2000 році аграрії вносили близько 25 кг діючої речовини, вже в 2018 році — 123, кг діючої речовини.

«Наприкінці 2018 року — початку 2019 у нас були побоювання стосовно постачальників та виробників мінеральних добрив. Через низку заходів стосовно окремих підприємств та окремих персоналій Російської Федерації, імпорт міндобрив було скорочено в рази. Проте постачальники досить швидко відреагували на ринкову кон’юнктуру, на ситуацію, яка розвивалась на ринку, і на сьогодні ми спокійні. Оскільки та кількість поживних речовин, яка необхідна для проведення комплексу весняно польових робіт, вона сьогодні є», — зауважив Володимир Топчій.

Нагадаємо, на сьогодні аграрії забезпечені азотними добривами на 89% (650 тис. тонн) до потреби на весь період проведення комплексу весняних польових робіт, фосфорними — на 83% (146 тис. тонн), калійними — на 86% (119 тис. тонн).

Інфографіка: Сумісність добрив: Що з чим можна змішувати?