21 березня 2019, 15:20, ЗЗР

Для боротьби з плодовими мухами в Чилі випустили мільйони стерильних комах

Моніторинг розпочався на початку лютого. SAG розмістила 15 тис. пасток по всій країні. Як тільки фахівці виявили вогнища поширення плодових мух, негайно було вжито заходи щодо усунення шкідників, повідомляє news.agropages.com.

Для моніторингу комах SAG провела більше трьох тисяч перевірок, відвідавши понад 9 тис. локацій, з яких були взяті зразки фруктів для проведення подальших лабораторних аналізів.

Метод стерилізації комах являє собою екологічно-чисту форму біологічного контролю, яка вже довела свою ефективність і широко використовується в багатьох частинах світу (США, Австралія, Японія). В Чилі дану технологію почали використовувати в 1993 році в місті Аріка.

В рамках поточної кампанії представники SAG розмістили мішки з стерильними лялечками плодових мух на деяких плодових деревах. Там комахи годувалися протягом декількох днів, народжувалися і потрапляли в навколишнє середовище. Подальше розмноження з дикими самками не спричиняло утворення потомства і таким чином дозволяло регулювати чисельність шкідників. Такий метод боротьби з плодовими мухами також можна використовувати в профілактичних цілях.