20 березня 2019, 11:15, Україна

Озвучено довгостроковий прогноз погоди на поточну весну в Україні

Таким прогнозом поділилась Вазіра Мартазінова, завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів Українського науково-дослідного метеорологічного інституту НАН України, повідомляє ua.interfax.com.ua.

«З кінця березня — початку квітня можливе змінне короткострокове зниження температури, може доходити до заморозків. Орієнтовно з 10 до 20 квітня температура підніматиметься вище норми, до плюс 28°С, але в разі хмарності температура може бути трохи нижче — до плюс 20-22°С», — повідомила метеоролог.

Загалом на всій території України у квітні показник середньої місячної температури буде вище на 2°С. Залежно від регіону температура коливатиметься від  плюс 9°С до плюс 11°С.

На початку травня також зберігатиметься висока температура, а після 20 числа очікується похолодання з опадами, шквальними вітрами і, можливо, градом. На початку червня зберігатиметься не дуже тепла погода з можливими опадами.

У травні середньомісячна температура повітря очікується на 2-3ºС вище норми і становитиме від  плюс 15-17°С на заході та до плюс 17-18°С на решті території країни.

Що стосується опадів, то їхня кількість поступово скорочуватиметься і загалом у квітні їх буде не багато, особливо з другої половини місяця. Із середини травня норма опадів стабілізується і збережеться до середини червня на рівні 1-2 міліметра на день.