14 березня 2019, 17:20, Технології

Cropio розширює функціонал можливостей для вітчизняних агровиробників

28 лютого компанія Cropio провела в Києві тренінг-інтенсив. Захід відвідало більше 500 спеціалістів з 150 компаній. Про це йдеться в матеріалі «Cropio Camp 2019: збери свою власну цифрову ферму» на Latifundist.com.

За словами Андрія Андрійчука, директора компанії Cropio по регіону EMEA, спочатку система розвивалася як моносервіс, орієнтований на контроль стану посівів. Але за роки існування вона зібрала довкола себе чималу кількість мікросервісів та перетворилась на багатокомпонентну екосистему, з якої інтегрується безліч сервісів, рішень і програм.

«З 2019 року Cropio буде розвиватися як платформа внутрішніх і інтегрованих в систему сервісів і рішень. Платформа, в якій колосальний обсяг даних зручно зібраний в одному місці, не потрібно завантажувати додаткові програми, переводити дані з однієї системи в іншу, з одного формату в інший і т.д. При цьому кожен аграрій підбирає індивідуальний набір сервісів», — розповів директор компанії Cropio, по регіону EMEA.

Моніторинг стану посівів — значуща, але тільки частина функціоналу платформи Cropio. Інформацію про поточний стан культур важливо не просто отримати, але й розумно використати, наголошує Андрій Андрійчук.

Цю функцію виконує сервіс «Агрооперації», який дозволяє коректно і ефективно проводити всі роботи на полях: від обробки ґрунту до збирання врожаю. В поєднанні з ним працює модуль «Телематика», який допомагає підключати до робіт сільгосптехніку та встановлювати відповідні завдання. Платформа включає в себе безліч інших модулів та сервісів, які в разі потреби можна інтегрувати.

Зручність користування сервісом забезпечує набір мобільних додатків, доступних на Андроїд та IOS платформах.