14 березня 2019, 15:25, Технології

В ЄС відкрито першу референтну лабораторію з визначення бактерій та нематод

Завдання установи полягає в узгодженні методології для точного і швидкого виявлення хвороб і епідемій. Залучені співробітників для підготовки рекомендацій для лабораторій по здоров'ю рослин в ЄС, передає fruit-inform.com.

Діагностичний центр ILVO аналізуватиме рослини і рослинні продукти, ґрунт і воду на наявність організмів, небезпечних для рослин.

«Починаючи з 2007 року ILVO є єдиною референтною лабораторією в Бельгії, яка визначає види нематод, комах і бактерій і спільно з Валлонський лабораторією CRA-W — гриби, віруси і фітоплазми. Центр співпрацює з національними лабораторіями інших країн. Разом з французьким ANSES, ILVO відповідає за нематод. Що стосується бактерій, група складається з ILVO, голландської NVVA, словенської NIB і італійської CREA», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в 2016 році в ЄС було затверджено нове законодавство про здоров'я рослин, яке вступить в силу до кінця поточного року. Мережа референтних лабораторій дозволить забезпечити швидке та точне виявлення захворювань і шкідливих організмів, запобігти проникненню екзотичних патогенних мікроорганізмів.

В завдання європейських референтних лабораторій також входить виробництво і підтримка еталонного матеріалу карантинних організмів і поширення його для цілей досліджень, впровадження науково-технічного навчання серед країн-членів ЄС.