13 березня 2019, 13:20, Урожай

У рослин озимих зернових помічено відновлення ростових процесів

Середньодобова температура повітря коливалася в межах від 3,5°С морозу до 6,5°С тепла і перевищувала норму на 1-8°С. Максимальна температура повітря в найтепліші дні підвищувалася до 5-9°С тепла, в південній частині країни до 10-15°С, мінімальна в найхолодніші ночі знижувалася до 3-7°С, а в північних і східних областях місцями до 8-12°С морозу, пише ukragroconsult.com.

Незначні опади у вигляді мряки, дощу та мокрого снігу пройшли на всій території країни. Їх кількість, в залежності від регіону, становило від 2 до 8 мм. Тим часом, в Херсонській, Одеській, Миколаївській областях за звітний період опадів не спостерігалось.

Рослини озимих зернових культур на початку першої декади березня перебували в стані неглибокого зимового спокою, а в окремі дні, при перевищенні денних температур вище плюс 5°С, відзначалося повільне проходження в них ростових процесів.

В цілому, перезимівля озимих зернових культур відбувалася при задовільних погодних умовах — протягом осінньо-зимового періоду будь-яких загрозливих явищ для рослин не спостерігалося.