12 березня 2019, 16:20, Посівна

Окремі господарства Вінниччини розпочали сівбу ярих культур

У Великій Кісниці на півдні області посів ярого ячменю розпочали ще тиждень тому, пише golos.com.ua.

За словами Миколи Шарка, керівника місцевого господарства, як тільки погодні умови дозволили вивести техніку в поле, одразу розпочали роботи. Після завершення сівби ячменю господарство одразу взялось за люцерну. Кормову культуру тут вирощуватимуть на 30 га.

Керівник ще одного сільгосппідприємства «Писарівське» цього самого району — Віталій Віт повідомив, що сівбу ранніх розпочали з гороху.

«Ґрунт уже прогрівся до 5-6°С, вологи вистачає, умови хороші, треба їх використовувати. Вологу закрили на всій площі. Снігу в наших краях було небагато. Найбільша товщина становила 15-20 см. Але такий покрив зафіксовано протягом зими один чи два рази. Волога залишилася в ґрунті. Поспішаємо покласти насіння у зволожений ґрунт, бо як буде надалі — хтозна», — ділиться Віталій Віт.

Посівну кампанію розпочали і в Липовецькому районі, що у центральній частині області.

«У нас першим прозвітувало про сівбу ячменю ФГ «Лан». Господарство має власну техніку, керівник — аграрій за фахом», — розповіла Наталія Буга, фахівець Липовецького районного управління агропромислового розвитку.

Тим часом агрохолдинги до сівби ще не приступили. На орендованих землях продовжують закриття вологи. Роботу залишилося виконати приблизно на 5% площ.

За інформацією Департаменту АПР Вінницької ОДА, цьогоріч в області планують частково збільшити посіви ранніх і пізніх зернових — до 864,2 тис. га. Частково планується розширити площі під кормовими культурами — до 123,5 тис. га. Тим часом технічних культур стане менше — приблизно на тисячу гектарів.

Детальніше за ходом проведення весняної посівної в розрізі областей та загалом по країні дізнавайтесь з інтерактивної карти «Посівна Онлайн 2018/19».