12 березня 2019, 18:10, Урожай

В якості нішевої культури редиску вигідно вирощувати дрібним агровиробникам

Частка комерційного виробництва редиски займає менше 10%, основний обсяг забезпечують господарства сільського населення. Саме досить великі обсяги виробництва в господарствах населення стримують промислове вирощування цієї культури, пише agroday.com.ua.

Редиска невибаглива у вирощуванні і при цьому досить варіативна. Її можна висівати у відкритий ґрунт, накривати в розстил агроволокном для пришвидшення збирання врожаю, вирощувати на стелажах у касетах, на гідропонних рухомих стелажах, використовувати як ущільнювальну культуру в теплицях або як попередник під тепличні перці чи томати.

Для сучасних сортів і гібридів редиски вкрай важливою є реакція на світло. Деякі гібриди, що дають добрий урожай в осінньо-зимовий період за низького рівня природного освітлення, навесні формують коренеплоди неправильної форми. Натомість гібриди з більшою потребою в освітленні найкраще показують себе в березні-квітні.

В Україні фактично немає великих господарств, що вирощували б редиску. В основному її вирощуванням займаються невеликі або середнього рівня виробники.