12 березня 2019, 15:20, ЗЗР

Індія запускає масштабну програму боротьби з кукурудзяною совкою

Південноазійський біотехнологічний центр (SABC) запустив широкомасштабний проект SAFFAL, покликаний захистити індійських фермерів від поширення кукурудзяної совки, пише news.agropages.com.

Проект SAFFAL спрямований на розробку та впровадження передових методів контролю шкідника в Індії.

Вперше кукурудзяна совка була помічена в індійському штаті Карнатака в серпні 2018 року. Через швидкозростаючу популяцію та високу шкодочинність, за останні два сезони шкідник став основною загрозою для індійських фермерів. Окрім кукурудзи втрат врожаю зазнали виробники сорго та цукрової тростини.

Небезпечним шкідника робила його рання поява, ненажерливість, агресивна поведінка, висока репродукція, швидка міграція і характер пошкодження врожаю.

«Практичний досвід успішної боротьби з бавовняної міллю на бавовнику з залученням дрібних фермерів буде вивчений і відтворений для подальшої боротьби з кукурудзяною совкою», — зауважив д-р СіДі Май, відомий епідеміолог рослин, президент Центру біотехнології в Південній Азії (SABC).

FMC India, лідер в області захисту рослин в Індії також виступив з ініціативою підтримати і спонсорувати програиу боротьби з шкідником.

«Ми в FMC дійсно прагнемо підтримувати індійських фермерів за допомогою правильних інструментів і технологій, які допоможуть зробити сільське господарство стійким. Підтримка проекту SAFFAL є ключем до існування наших фермерів», — наголосив Прамод Тота, президент FMC India.