12 березня 2019, 12:30, Посівна

Весняна посівна в Україні розпочалась на місяць раніше минулорічної

Протягом останніх двох тижнів у країнах Чорноморського регіону спостерігається підвищений температурний режим. Такі погодні умови призвели до танення снігового покриву та дозволили агровиробникам півдня України, Росії та Казахстану розпочати весняно-польові роботи. Про це повідомляє ukragroconsult.com.

Станом на 7 березня сівбу ранніх ярих зернових і зернобобових культур розпочато в семи областях України: Одеській, Херсонській, Запорізькій, Миколаївській, Чернівецькій, Тернопільській та Вінницькій. На звітну дату аграріями було засіяно 58 тис. га, що становить 3% прогнозованих площ.

Загалом погодні умови сезону зима-весна характеризувалися м’якою зимою, стан посівів озимих зернових відповідає минулорічному і залишається одним з кращих за останні 5 років.

На думку аналітиків, погодні умови та стан посівів дають підстави вважати, що врожайність озимих зернових коливатиметься на рівні минулого року. У свою чергу ранній початок весни створює передумови для підвищення врожайності культур в нинішньому сезоні.

Нагадаємо, детальніше за ходом проведення весняної посівної в розрізі областей та загалом по країні дізнавайтесь з інтерактивної карти «Посівна Онлайн 2018/19».