11 березня 2019, 09:30, Посівна

Площа ярих зернових на Волині сягне 300 тис. га

За даними Департаменту АПР Волинської ОДА, посів ярих культур в поточному сезоні заплановано провести на площі 300 тис. га. Станом на 5 березня посів вівсу розпочато на полях ТзОВ «Ратнівський аграрій».

«Польові роботи у поточному році розпочалися практично на початку лютого з підживлення посівів ріпаку сульфатом амонію. У третій декаді лютого спостерігалось періодичне відновлення вегетації озимини, що дозволило аграріям розпочати підживлення озимих культур аміачною селітрою та КАСами. Тепла погода сприяє активізації проведення весняно-посівної кампанії», — звітують в Департаменті АПР області.

Зазначається, що площа озимих під урожай цього року становить 231 тис. га, що на 16 тис. га більше ніж у попередньому році.

«Станом на сьогодні перше підживлення ріпаку перебуває у завершальній стадії. Усього підживлено понад 40 тис. га — понад 80% усіх посівів ріпаку. Підживлення озимих зернових має також суттєву строкатість. Сільгосппідприємства південних зон області активно включились у цей процес, а в північних районах до підживлення зернових лише приступають. На даний час підживлено близько 55 тис. га озимих зернових — 29% у структурі усіх категорій господарств і майже 70% в структурі сільгосппідприємств», — повідомив Олександр Книш, начальник відділу землеробства та технічної політики Департаменту АПР.

Потреба у насінні ярих зернових цьогоріч становить 18,6 тис. тонн в тому числі 5,4 тис. тонн у сільгосппідприємствах. Проблем із забезпеченням аграріїв насінням немає, додають у відомстві.