7 березня 2019, 14:10, Урожай

Вслід за потеплінням на полях відмічається недостатня кількість опадів

Максимальна температура повітря в найтепліші дні досягала плюс 3-7°С, в південній частині країни — 8-10°С, а мінімальна температура повітря в найхолодніші ночі знижувалася до мінус 7-12°С, а в Дніпропетровській області навіть до 14,2°С морозу, повідомляє ukragroconsult.com.

Третя декада лютого у більшості регіонів характеризувалася мінливою погодою з незначними опадами у вигляді снігу, мокрого снігу та дощу. Залежно від регіону, кількість опадів становила від 2 до 10 мм (22-69% декадної норми).

Так, у Дніпропетровській і Житомирській областях кількість опадів становила від 2 до 3 мм (22-33% декадної норми), в Київській і Львівській областях від 3,4 до 4,4 мм (26-52%), а в Херсонській, Львівській і Кіровоградській областях від 4 до 10 мм (30-69%).

У кінці третьої декади лютого на більшій частині території країни ґрунт був талий або глибина його промерзання становила від 1 до 10 см. Мінімальна температура ґрунту на глибині залягання вузла кущіння рослин озимої пшениці під час найсильнішого похолодання не опускалася нижче 0-6°С морозу, що не є критичним для добре розвинених рослин.

Загалом негативних явищ для перезимівлі озимих культур протягом осінньо-зимового періоду не відзначалося, стан посівів оцінюється як добрий та задовільний.