6 березня 2019, 18:10, Урожай

Цикорій вигідно вирощувати у ґрунті та на гідропоніці

Ів Лесаж, який займається оптовими поставками цикорію в Бельгії стверджує, що ринок збуту цієї культури з кожним роком лише зростає, пише freshplaza.com.

«В даний час на цикорій великий попит. Багато купується як за кордоном, так і на внутрішньому ринку Бельгії. Взимку споживачі надають перевагу традиційному цикорію. На смак він дещо більш гіркий, ніж той, що вирощується за методом гідропоніки», — розповідає фахівець.

У багатьох країнах споживають продукти з коріння цикорію, втім в окремих регіонах Європи в їжу додають надземну частину рослини.

Цикорій вирощують на околицях Левена, Кампенхаута і Де Хаана в Бельгії. Коріння рослин висаджують в лотки (гідропонний метод), або в теплицях в ґрунт для традиційного виробництва. Щоб пагони рослини зберігали ніжну текстуру, вегетація проходить в темряві.

«У Брюсселі споживають маленький цикорій, а в Антверпені побільше. Це залежить від побажань покупця: ресторани переважно закуповують цикорій менших розмірів», — розповідає Ів Лесаж.

Збереження корисних властивостей цикорію та споживання його в свіжому вигляді у великій мірі залежить від дотримання технології обробки насаджень.

Доведено, що цикорій володіє низкою корисних властивостей для організму: підвищує імунітет, поліпшує серцеву діяльність, сприяє профілактиці онкозахворювань, застосовується при боротьбі з ожирінням, як допоміжний засіб при жовчнокам'яних хворобах та альтернативний замінник цукру при діабеті.