5 березня 2019, 16:15, Техніка

Kverneland презентував нові моделі сівалок

Про це в коментарі Traktorist.ua повідомив Жан-Крістоф, представник компанії Kverneland.

Сівалка Optima SX забезпечує точний посів при швидкості 18 км/год. Насіння вдувається в насіннєву борозну повітряним потоком зі швидкістю до 70 км/год. Optima SX використовує технологію Isobus та осащена функціями GeoControl та GeoSeed.

Посівна комбінація U-drill plus може виконувати роботи на швидкості 12-18 км/год. Цей агрегат призначений для посіву у важких ґрунтових умовах при наявності великої кількості рослинних залишків. За один прохід U-drill plus проводить передпосівний обробіток, вирівнювання, зворотне ущільнення, посів з прикочуванням рядів і одночасним внесенням добрив. Усі функції сівалки контролюються через Isobus.

У ході виставки аплікатор для внесення мікрогранулята з електроприводом для сівалок Optima HD-II й Optima SX Kverneland був відзначений бронзовою медаллю.

Повідомляється, що аплікатор мікрогранулята був модифікований таким чином, що бак для добрив об'ємом 17 л розташований за кожною висівною секцією. Окрім того, конструкція оснащена електроприводом і керується за допомогою технології Isobus.

«Інженери зосередилися на підвищенні безпеки оператора, який може змінювати дозувальні колеса, навіть якщо добрива знаходяться в баку. Нема потреби спорожняти резервуар раніше. Це знижує ризик прямого контакту оператора з добривом», — зазначається в повідомленні.