1 березня 2019, 17:10, Техніка

Для розпилення агрохімікатів використовується здебільшого застаріла радянська авіація

Про це під час семінару «Новітні технології в агровиробницві: безпілотними і система захисту рослин» повідомив Валерій Євтушенко, засновник компанії Megadrone та Gps-tracker.com.ua, передає Kurkul.com.

За словами фахівця, лише за минулий рік в Україні відбулося 3 авіакатастрофи під час проведення польових робіт. У всіх трьох випадках пілоти загинули.

Дві авіакатастрофи трапилися у Сумській області і одна у Чернігівській.

Неподалік села Миколаївка Роменського району Сумської області 13 липня 2018 року розбився одномісний літак. За попередніми даними він проводив обробку полів кукурудзи. Пілот загинув.

Поблизу села Заруддя Роменського району Сумської області 15 липня розбився легкомоторний літак «X-32 Бекас», пілот загинув. Аварія сталася під час обприскування отрутохімікатами сільгоспугідь.

У Бобровицькому районі Чернігівської області 13 липня вертоліт Мі-2, який проводив обробку полів гвинтом зачепив лінію електропередач. Без електроенергії залишилося 5 сіл. Пілот, житель Кіровоградської області, який керував вертольотом, не мав жодних документів на право керування засобом, в результаті чого — також загинув.