1 березня 2019, 13:25, Україна

До фіналу Першого Зимового чемпіонату з аграрного бізнес-моделювання увійшли Агрейн, Grano Group, МХП та команда студентів

«Боротьба в останні дні була епічною, і незважаючи на те, що ТОП-4 команди не змінилися — ротацій між усіма учасниками і претендентів на вихід у фінал було достатньо», — розповідає Олександр Ейне, засновник FarmForesight.

Нагадаємо, 7 березня 4 команди зустрінуться у фінальному протистоянні за першість і завоювання титулу «Онлайн чемпіона України з агробізнесу». Команда-переможець отримає повернення капіталу в п'ятикратному розмірі в сумі 10 000 доларів.

За словами Олександра Ейне, у ході гри команди AgroLife і «Гектар» з МХП активно кидали виклик фаворитам та підіймаючи свій рейтинг завдяки вдало зіграним сесіям. (всього награли 99 і 195 відповідно). Відчуваючи загрозу команди Grano Group і Calipso були змушені дограти більше вдалих сесій в останні години, тим самим зміцнивши свої позиції лідерів.

«Grano Group грали всією командою, тим самим, наповнюючи скарбничку сесій по три за раз. «Агрейн» розслаблено не втручався, награвши ще на початку чемпіонату, мінімальну, для входу в рейтинг, кількість сесій. Середній показник повернення капіталу у них становив 161%», — додав засновник FarmForesight.

В останні дні чемпіонату в рейтинг вийшли відразу декілька команд: МХП/Перспектив, МХП 2.0 та багато інших, втім, тактика невеликої кількості зіграних сесій в результаті спрацювала гірше, ніж планомірне накопичення сесій, або вдалий дебют.

«До речі, дебютанти турніру студенти SMCP також боролись до останнього, навіть коли стало очевидно, що математика перемагає агрономію. В підсумку ними було награно 958 турнірних сесій з майже 110% повернення капіталу. Нагадаємо, вони піднімали цей показник з глибоко негативного — планомірно та методично», — поділився враженнями Олександр Ейне.

За час чемпіонату загалом було зіграно 1 535 турнірних сесій, тобто понад 4 500 років аграрного виробництва.

За результатами ігор, фаворитами серед культур визнано соняшник, ріпак та сою. До п’ятірки лідерів також увійшли кукурудзи та пшениця. Тим часом найпопулярнішими регіонами, які у ході гри обирали команди бути території: Вінницької, Сумської та Херсонської областей.

«Насправді багато хто вибирав певні культури і регіони в пошуках готових рішень, дивлячись на лідерів турніру, втім така тактика не завжди працювала на користь, адже модель багатофакторна і не обмежується поєднанням лише окремих культур і регіонів», — зауважив Олександр Ейне.

«Спасибі всім командам за участь, найближчим часом ми оголосимо умови фіналу, не перемикайтеся. А фіналісти — відпочиньте, на вас чекає серйозний батл, адже у фіналі не буде можливості експериментувати з сесіями і все вирішить саме ваша винахідливість і набуті навички!», — звернувся до учасників Олександр Ейне.

Читати по темі: Вперше в Україні буде визначено ЧЕМПІОНА В АГРОБІЗНЕСІ

Довідка: Агробізнес-симулятор FarmForesight являє собою унікальний продукт, створений на стиках аграрної статистики, IT-технологій, ігрової індустрії та бізнес-моделювання.

Це бізнес-моделювання управлінських і аграрних рішень в рослинництві на всіх етапах від планування сівозміни до збуту продукції.

Модель заснована на статистичних даних з усієї України за 20 років, аналітичних алгоритмах і причинно-наслідкових зв'язках, а також експертній думці аграріїв.

Простий сучасний дизайн і гейміфікація дають можливість спробувати свої сили в прийнятті управлінських рішень фахівцями будь-якого рівня.