1 березня 2019, 12:20, ЗЗР

BASF інвестує в розробку 30 нових аграрних рішень та продуктів для розвитку сільського господарства

Як зазначають в BASF, сталий розвиток є невід'ємною складовою досліджень і розробок компанії. Тільки у 2018 році BASF витратив 679 млн євро на дослідження та розробки у сегменті сільськогосподарських рішень. На поточний рік суму інвестицій в наукові дослідження заплановано збільшити до 900 млн євро.

Прогнозується, що максимальна сума продажів компанії становитиме понад 6 млрд євро.

«Ми активно працюємо над оновленням нашого поточного портфоліо задля створення ще більш інноваційних та сталих рішень. Сталий розвиток міцно вбудований у весь науково-дослідницький процес BASF, від досліджень до розробки продукту. Це дозволяє нам створювати високоефективні та інноваційні технології, які допомагають аграріям, суспільству і планеті», — зауважив Маркус Хельдт, президент підрозділу BASF Agricultural Solutions.

Прикладом інноваційної сили BASF є її дослідження та розробки у виробництві сої. Ключовими рішеннями у даному сегменті виробництва є:

  • нові сорти і насіння сої під торговою маркою LibertyLink®GT27™, яке дозволить аграріям застосовувати гербіцид Liberty®. Комплексна інноваційна технологія для сої буде доступна для аграріїв під брендом Credenz®, її планують запустити до 2020 року.
  • як ефективний засіб боротьби з хворобами та шкідниками, компанія пропонує нематоцидне та фунгіцидне рішення з протруювання насіння ILeVO®, перша реєстрація продукту очікується в 2020 році в Бразилії.
  • новий гербіцид Tirexor®, діюча речовина якого була спеціально розроблена для контролю стійких бур’янів, включаючи основні однодольні та дводольні бур’яни. Компанія подала цей препарат на реєстрацію в Австралії та Північній Америці у 2018 році.
  • для подальшого розширення портфеля інсектицидів та надання додаткових рішень для аграріїв, спільно з компанією Mitsui Chemicals Agro, Inc було розроблено інсектицид Broflanilide, діюча речовина якого має потужний та широкий спектр дії на комах-шкідників. Перші запуски на ринках очікуються до 2020 року.

Нещодавно придбані компанією бізнеси значно розширили інноваційну платформу BASF у розробці перспективно-інноваційних рішень для таких важливих культурах, як ріпак, пшениця, рис, а також фрукти та овочі. Окрім цього, компанія працює над розробкою рішень для управління резистентністю на багатьох важливих культурах.

«Завдяки нещодавно анонсованому фунгіциду Revysol®, BASF надасть агровиробнкам необхідне рішення для управління резистентністю на багатьох культурах, включаючи зернові, сою, кукурудзу, фрукти та овочі. Перші реєстрації вже отримані в Колумбії та Кореї, наразі BASF готується до запусків на інших ринках. Поява перших препаратів на зернові культури на основі Revysol® очікується в 2019/20 роках», — повідомляють в BASF.

Новий продукт для протруювання насіння на основі фунгіциду Revysol®, який випускатиметься під брендом Relenya™ планується зареєструвати у США до 2021 року. Як зазначають в BASF, цей продукт захистить насіння та кореневу систему зернових культур від патогенів грибних хвороб на ранніх етапах розвитку рослини.

У сегменті цифрових рішень компанія пропонує агровиробникам такі інструменти, як xarvio™ Field Manager та xarvio™ Scouting, для обробки та аналізу даних.

«Одним із сучасних прикладів цифрового інноваційного портфоліо є xarvio™ Healthy Fields. Наразі на етапі концепції це рішення для ефективного захисту рослин не тільки допоможе вибудувати систему захисту в конкретних зонах поля за допомогою xarvio™  Field Manager, але й гарантуватиме успішність застосування засобів захисту», — відзначають в BASF.