25 лютого 2017, 10:01, Посівна

Від 1% до 6% озимої пшениці уражено хворобами

Хворобами уражено від 1% до 6% рослин озимої пшениці, 2%-4% рослин озимого ріпаку уражено пероноспорозом. Про це повідомляє Кurkul.com з посиланням на прес-службу Держпродспоживслужби.

Ефективним заходом оздоровлення рослин та покращення стану посівів є ранньовесняне боронування з прикореневим підживленням мінеральними добривами.

«Фітоекспертизою насіння ярих зернових та зернобобових культур встановлена зараженість його збудниками гельмінтоспоріозу, бактеріозу, септоріозу, фузаріозу, інших хвороб у межах 1-3%. Це свідчить про обов’язкове оздоровлення посівного матеріалу за 2-3 тижні до сівби шляхом протруювання його препаратами відповідного спектра дії та рівня захисної спроможності стосовно комплексу хвороб», — зазначається у повідомленні Держпродспоживслужби.

За результатами перевірки в зерносховищах господарств усіх форм власності виявлена зараженість насіннєвого матеріалу зернових культур комірними шкідниками. В 1 кг зерна в середньому виявлено 1-5 довгоносиків, озимий ячмінь в слабкому ступені уражено павутинними кліщами. У разі виявлення шкідників партії зерна терміново фумігують дозволеними препаратами, додають у службі.