27 лютого 2019, 10:28, Насіння

Аграріїв попереджають про випадки продажу контрафактного насіння кукурудзи

Про це повідомляє прес-служба компанії «Маїс».

За словами Михайла Апуріна, старшого менеджера з продажу, оригінальне насіння гібридів кукурудзи виробляє Науково-виробниче фермерське господарство «Компанія Маїс». У разі, якщо на етикетці про походження насіння вказана інакша інформація — це підробка.

«У лютому в Кіровоградській області було виявлено контрафактне насіння гібриду Візир. Мало того, що насіння продавалися не в фірмових мішках компанії, так і на етикетці про компанію «Маїс» навіть не було згадки», — говорить Михайло Апурін.

Щоб убезпечити аграріїв від підробок, підприємство використовує особливі відмітки на мішку. У цьому сезоні на внутрішній стороні мішка надрукований логотип «Маїс», завдяки якому можна дізнатися — справжні насіння або підробка.

Втім, як зазначають в компанії, при сучасному рівні розвитку поліграфічних технологій практично будь-яку упаковку цілком реально підробити. У разі, якщо у вас виникли сумніви в автентичності насіння гібридів кукурудзи «Маїс», фахівці радять звертатись в контакт-центр за номером телефону 0 800 30 22 15.

Зразки контрафактного насіння кукурудзи