26 лютого 2019, 13:35, ЗЗР

До 2022 року світовий ринок біопестицидів сягне 5 млрд доларів

На сьогоднішній день біораціональні пестициди є багатообіцяючою альтернативою хімічним препаратам. При їх низькій вартості в порівнянні з хімічними аналогами, впровадження у виробництво біораціональних пестицидів, вважається одним з ключових факторів, які будуть стимулювати зростання цього ринку в світі протягом наступних п'яти років, пише news.agropages.com.

Ринок біораціональних пестицидів в залежності від способу застосування поділяється на препарати для обприскування по листу, для обробки ґрунту та для ін'єкції в тканину рослин.

Сегмент обприскування по листу займає найбільшу частку ринку, як найбільш ефективний метод захисту. Це забезпечується за рахунок швидкої подачі корисних речовин на рослину і рівномірного їх розподілу по усіх її частинах.

Найбільша частка біораціональних пестицидів в 2016 році припадала на Північну Америку, збільшення попиту на такі препарати спостерігалось також в Канаді. Втім, за прогнозами фахівців, найбільшого зростання попиту на біораціональні препарати слід очікувати в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. В першу чергу це викликано підвищеним інтересом місцевих сільгоспвиробників до вирощування органічних фруктів і овочів.

У системах органічного виробництва біораціональні пестициди представляють собою важливий елемент захисту рослин, хоча для їх застосування може знадобитися додатковий рівень обізнаності. Необхідно також враховувати, що біораціональні пестициди можуть діяти повільніше традиційних синтетичних ЗЗР.

На сьогоднішній день лідируючі позиції на ринку біораціональних пестицидів в світі займають такі компанії, як Valent Biosciences (США), Bayer (Німеччина), Monsanto BioAg (Німеччина), BASF (Німеччина), DowDuPont (США) і Syngenta (Швейцарія).