22 лютого 2019, 13:20, Україна

На Запоріжжі відновлять програму розвитку зрошення сільгоспземель

Стан та перспективи розвитку зрошення на Запоріжжі обговорили учасники наради, яка відбулася під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Олександра Бабаніна, повідомляє прес-служба відомства.

Наразі на Запоріжжі обліковується 241,1 тис. га зрошуваних земель, які займають 12% ріллі. За минулий рік полив в області здійснено на площі 53,22 тис. га (22% від наявного фонду).

За словами Олександра Ясинецького, заступника директора Департаменту АПР Запорізької ОДА, територія області розташована в зоні недостатнього та нестійкого зволоження. Минулорічні жнива для аграріїв області видалися дуже складними. З кожним роком в області виникає все більша потреба додаткового відновлення поливу на зрошуваних землях.

У минулому році Державним регіональним проектно-вишукувальним інститутом «Запоріждіпроводгосп» у десяти районах області проведено обстеження відповідних площ та визначено орієнтовний обсяг капітальних вкладень у розвиток меліорації. За результатами обстеження, для 70 землекористувачів із десяти районів області заплановано відновлення зрошення на загальній площі майже 32 тис. га.

За підсумками обговорення питання Олександр Бабанін надав доручення підготувати проект змін та доповнень до Регіональної програми розвитку водного господарства та екологічного оздоровлення басейну річки Дніпро в Запорізькій області на період до 2021 року, якими передбачити фінансування заходів з відновлення та розвитку зрошення в області, та винести його на розгляд сесії обласної ради.