19 лютого 2019, 18:10, Урожай

Світовий лідер з виробництва горіхів планує закласти сади в Україні

Україна може стати ключовим партнером італійської групи по вирощуванню і промисловій переробці горіхів і зайняти провідні позиції в застосуванні новітніх європейських сільськогосподарських технологій, пише agroinsider.com.ua.

Проект орієнтований в першу чергу на розвиток посадок фундука, але також включає вирощування волоського горіха, мигдалю і навіть фісташок.

«Мета проекту — збільшити виробництво горіхів високоякісних сортів, які сильно затребувані промисловістю. Це важлива соціально-економічна програма, спрямована на розвиток промисловості та навчання за інноваційними сільськогосподарських технологій місцевого населення», — зауважив Піно Кальканьо, президент Besana Group.

У проекті співпраці з компанією «Besana international» беруть участь сорти лісового горіха, сертифіковані на відсутність вірусів, з високим рівнем адаптації на полі і стійкі в холодному кліматі. Для України компанія вибрала промислові гарантовано якісні і смачні сорти, які цінуються на ринку: Tonda di Giffoni, Tonda Gentile Trilobata і Tonda Gentile Romana.

Зазначається, що компанія зацікавлена ​​в придбанні високоякісної сировини. Саме тому проект не обмежується поставками посадкового матеріалу. Компанія пропонує довгострокові контракти на проекти «під ключ», агрономічну підтримку, допомогу в підборі сільськогосподарської техніки для ліщини, а також можливість продажу сільськогосподарської продукції на заводи групи «Бесана» та інших промислових виробників.