14 лютого 2019, 17:10, Техніка

На вітчизняних потужностях планують запустити виробництво корейських агродронів

Безпілотники можуть використовуватися в сільському господарстві для обприскування полів, що дозволить значно заощадити фінансовий ресурс і раціонально використовувати робочу силу, пише Traktorist.ua.

«Компанія SafeusDrone готова розвивати свій бізнес в аграрній галузі Кіровоградської області, але спочатку хоче проаналізувати попит на продукцію, а потім вирішувати, як розвивати проект і налагоджувати виробництво», — заявив Лі Янг-Гу, посол Республіки Південна Корея в Україні.

За його словами, у довгостроковій перспективі, обидві сторони мають інтерес до налагодження виробництва в Україні, бо тут є гарна база, відмінні технології та людський ресурс.

«У Кореї це коштує дуже дорого. Крім того, у нас є обмеження по тестуванню дронів. Наразі обговорюється така можливість, але поки ще рано говорити про результати. Упевнений, що об'єднання зусиль корейських та українських фахівців в найближчій перспективі буде тільки максимально сприяти лідерству наших держав в галузі ІТ-технологій», — підкреслив Лі Янг-Гу.