14 лютого 2019, 08:30, Україна

Унікальний горіховий центр на Черкащині щорічно продукує до 50 тисяч саджанців

Про це повідомляє Департамент АПР Черкаської ОДА.

СФГ «Залісся і К», розміщений в селі Вергуни Черкаського району. Тут, в теплицях площею 1000 м² займаються проведенням зимового щеплення горіха. Для загартування посадкового матеріалу на 10 га обладнаний розсадник з системою зрошування. Неподалік у селі Гуляйгородок на площі 66 га розміщені промислові насадження для отримання плодів волоського горіха і фундука, а також деревини.

За словами Микола Кучер, кандидата сільськогосподарських наук, заступника директора СФГ «Залісся і К», в асортименті господарства налічується 7 сортів французької та 6 молдовської селекції, власником майнових прав на які є СФГ «Залісся і К». Окрім цього, тут розводять 6 сортів горіха української селекції на підставі ліцензійної угоди з Придніпровською дослідною станцією садівництва.

Компоненти для щеплення: підщепа та прищепа, також вирощуються в господарстві в ґрунтово кліматичних умовах Черкащини і є адаптованими для переважної більшості регіонів України. В Державному центрі сертифікації та якості сільськогосподарської продукції горіх СФГ «Залісся і К» має категорію «безвірусний».