13 лютого 2019, 12:37, Насіння

Євраліс вироблятиме в Україні насіння озимого ріпаку

Про це повідомила Ольга Молокович, керівник відділу маркетингу компанії ТОВ «Євраліс Семенс Україна», передає Latifundist.com.

«Обсяг виробництва насіння озимого ріпаку залежатиме від замовлення комерційної команди «Євраліс», йього року — близько 10 тис. мішків», — уточнила вона.

Наразі на потужностях українського заводу «Євраліс» вже виробляється насіння кукурудзи, соняшнику й сої. У свою чергу насіння озимого ріпаку та сорго до цього лише імпортувалося.

Повідомляється, що 90% всього насіння кукурудзи та 60% насіння соняшнику «Євраліс», що продається на українському ринку, виробляється саме на заводі на Черкащині. Решта імпортується із заводів компанії у Франції й Іспанії.

За словами Ольги Молокович, щороку компанія планує нарощувати виробництво озимого ріпаку на потужностях в Україні, хоча пріоритетними культурами для «Євраліс» є кукурудза і соняшник.

Нагадаємо, багато вітчизняних аграріїв при виборі насіння все ще надають перевагу імпортній продукції, до тих пір, поки не спробували посіяти французьку селекцію «Євраліс» українського виробництва.