11 лютого 2019, 15:40, Урожай

Через посуху британці знижують стандарти на картоплю фрі

Літо 2018 року в Великобританії було найспекотнішим за всю історію спостережень: в деяких регіонах опади були відсутні протягом 58 днів. В результаті — врожайність картоплі знизилася на 25%, що є одним з найгірших результатів за останні 60 років, пише theguardian.com.

Повідомляється, що в поточному сезоні британськими фермерами було зібрано багато деформованого і дрібної картоплі. Через це виробники картоплі фрі були змушені зменшити середню довжину продукту в середньому на 3 см.

«Урожайність знизилась на 20-25%, мали проблеми з якістю та великою кількістю деформованих і дрібних бульб. У наступному році я вимушений скоротити площі, тому що я не можу дозволити собі ризик», — заявив Річард Томпсон, виробник картоплі з Стаффордширу.

Згідно зі звітом Кліматичної коаліції Великобританії, понад 80% картоплі, споживаного британцями, вирощується на території країни. Однак через глобальне потепління вже в 2050 році три чверті земель будуть непридатні для цього.

«Здається немислимим, що звичайна картопля буде вважатися делікатесом. Але це стане реальністю, якщо не вирішити проблему зміни клімату», — зазначив Гарет Редмонд-Кінг з Всесвітнього фонду дикої природи (WWF).