7 лютого 2019, 13:30, Технології

Без ідеальної структури ґрунту не отримати рекордних врожаїв — думка

Таку думку під час семінару «Врожай починається з ґрунту» висловив Ніл Кінсі, власник Kinsey Agricultural Services, Inc, передає Kurkul.com.

«Половину об‘єму мають складати вода та повітря в рівному співвідношенні Але цю структуру можна виробити лише правильно сформувавши мінеральну частину ґрунту, тобто створивши баланс основних елементів», — зазначив він.

За його словами, нагодувати ґрунт і нагодувати рослину — різні речі. Нагодувати ґрунт дорожче і складніше, ніж один врожай на полі. Але це довгострокова інвестиція і стійкого результату не досягнути, якщо не годувати ґрунт.

«Не давайте показнику рН визначати чи треба вносити кальцій чи ні. Так само не орієнтуйтесь на вміст елементів в ґрунті у кілограмах на гектар. Важливий відсоток ефективної форми елементу від ємності ґрунту. Наприклад, потрібно не менше 2% активних форм калію від ємності ґрунту. Але його може бути менше, хоча аналіз ґрунту покаже високий рівень калію в кілограмах на гектар», — наголошує Ніл Кінсі.

Він додав, що варто орієнтуватися не по книжках, а по полю.

«Якщо книжка пише одне, а на полі ви бачите інше — орієнтуйтесь на те, що бачите. Довіряйте очам і досвіду, а не книжкам», — радить Ніл Кінсі.