6 лютого 2019, 18:10, Технології

Використання дронів у агровиробництві підвищує врожайність та дозволяє уникнути небажаних втрат — думка

За словами Володимира Кравцова, операційного директора «Холдинг Агро-Регіон», на полях компанії використовуються дрони різних рівнів: від невеликих, до гібридних моделей з двигуном внутрішнього згоряння і генератором. Про це йдеться в матеріалі «Небо і земля: чому дрони — мастхев агробізнесу» на Latifundist.com.

«Посів, основна і передпосівна обробки ґрунту, будь-які переущільнення, ґрунтові відмінності, пониження і підвищення рельєфу, якість внесення мінеральних добрив, їх норми і навіть якість збирання культури-попередника — все це видно, і при певних умовах все можна ідентифікувати. А головне — досить легко оцінити масштаб і серйозність проблеми, якщо такі виникають», — розповідає Володимир Кравцов.

Окрім цього, при комплексному підході використання дронів сприяє збільшенню врожайності вирощуваних культур.

«Колись ми не могли подолати рубіж в 8 тонн кукурудзи з гектара, а в 2014 році зібрали 9,65 т/га. Потім прагнули отримати 10 т/га, а в цьому році зібрали 11,03 т/га — це в заліку на круг. Цьому сприяли в тому числі і дрони», — зауважив операційний директор «Холдинг Агро-Регіон».

На думку Володимира Кравцова ортофотоплани, знімки високої роздільної здатності та алгоритми допомагають оперативно слідкувати за самопочуттям рослин, підвищуючи при цьому ефективність агровиробництва.