4 лютого 2019, 13:49, Урожай

Умови перезимівлі озимих на Київщині кращі минулорічних — агрономи

За словами В’ячеслава Нескоромюка, головного агронома ТОВ «ТАК-Агро», рослини перебуваю в доброму та задовільному стані, під урожай 2019 року на полях господарства озимою пшеницею засіяно 2,2 тис. га площ.

«Вологи достатньо, але хотілося б звичайно більше, далася взнаки посуха восени. Попереду ще третина зими, тут багато залежить від подальших погодних умов. Минулого року наприкінці лютого частина площ потрапила під морози. Можу сказати, що станом на 3 лютого озимі почувають себе добре, нарікань немає», — ділиться головний агроном ТОВ «ТАК-Агро».

Задоволені станом посівів озимих і на полях агрохолдингу Agromino. За словами Олексія Неретіна, агронома-інспектора компанії, вологи на полях достатньо, умови перезимівлі кращі від аналогічного періоду минулого року.

«Посіви озимих перебувають в задовільному стані, наразі спостерігається несуттєве підвищення температур, ґрунт не промерзлий. Озимі зернові оптимальних строків сівби перебувають в фазі кущіння-три продуктивних листа, ріпак — дванадцять листків. Запас вологи на полях у Київській області достатній та й загалом стан рослин у ході перезимівлі кращий минулорічного», — розповів Олексій Неретін.

Нагадаємо, за даними карти «Посівна Онлайн 2018/19» озимим культурами під урожай 2019 року на Київщині засіяно 186,4 тис. га. З яких 142,2 тис. га. відведено під озимі зернові, 44,2 тис. га — засіяні озимим ріпаком.

{playBuzz:data-id="947ca4dc-1a96-410a-b250-12b209b4a3de" data-show-info="false" data-show-share="false" }

Олексій Кудриль, SuperAgronom.com