4 лютого 2019, 09:35, Урожай

На Миколаївщині розпочато підживлення озимих

Про результати щотижневого моніторингу стану посівів озимих культур на сторінці Facebook інформує Департамент АПР Миколаївської ОДА.

Повідомляється, що морози, які були в грудні та січні, не завдали значної шкоди посівам, на кінець третьої декади січня глибина промерзання ґрунту в Первомайському та Баштанському районах становила 10-11 см, а на решті території області ґрунт талий.

«На сьогодні посіви перебувають в фазі зимового спокою. Сніг, який залягав на полях в більшості днів третьої декади січня, через відлиги в останні дні на більшій частині території області повністю зруйнувався, а залишився тільки в північно-західних та західних районах. Але за прогнозами в першій декаді лютого збережеться аномально-тепла погода, через яку залишки снігу в цих районах швидко розтануть», — йдеться в повідомленні.

За даними снігомірної зйомки, за станом на 31 січня, висота снігового покриву в Первомайському районі становила 15 см, в Вознесенському — 2 см. Загальні запаси води в сніговому покриві становили 24-45 мм.

Поряд з цим в ряді господарств області вже розпочато підживлення озимих сільськогосподарських культур по мерзлоталому ґрунту.