30 січня 2019, 12:14, Україна

Вперше в Україні буде визначено ЧЕМПІОНА В АГРОБІЗНЕСІ

«З цього чемпіонату ми мріємо створити свого роду олімпійські аграрні ігри, тільки прокачувати ми будемо не м'язи, а розум. Тут всі нарівні, не важливо яка у вас посада та досвід, головне — бажання розвиватися та вчитися. Такі турніри необхідні, щоб об'єднувати ринок і посилювати фундамент кожної агрокомпанії — її команду. Моя сестра школярка розібралася в симуляції, тому я впевнена, що кращі аграрії зможуть показати вищий пілотаж і завоювати звання Чемпіонів України з агробізнесу. Відкидайте скепсис — вперед мірятися врожайністю, цінами і EBITDA на гектар онлайн», — зазначила Тетяна Приходько, СЕО Latifundist Media.

P.S. Взяти участь в чемпіонаті буде не тільки корисно, а й дуже весело і азартно. Наприклад, реалізований за хорошою ціною соняшник можна буде відсвяткувати танцем :)

Чемпіонат триватиме з 11 по 28 лютого;

З 11-22 лютого — в режимі онлайн;

28 лютого — фінал.

У всіх команд будуть однакові вихідні умови:

  • 5 культур (соняшник, кукурудза, соя, ріпак і пшениця);
  • 3 роки моделювання з випадковими ціновими і погодними сценаріями;
  • можливість застосовувати масові операції і детально аналізувати результати.

Кожна команда покаже свою ефективність, моделюючи такі процеси:

  • сівозміну і планування витрат;
  • управління запасами ТМЦ;
  • управління польовими операціями, що передбачають сівбу, внесення добрив і ЗЗР;
  • управління фінансами підприємства;
  • реалізація готової продукції (спот, форварди).

Результати оцінюватимуться за основними параметрами ефективності: повернення капіталу (рентабельність) і EBITDA на гектар.

«Цей симулятор передбачає моделювання основних управлінських і деяких агрономічних процесів, які відбуваються в рослинництві. Все, що стосується планування і управління: сівозміна, розрахунок витрат на насіння, добрива, ЗЗР по кожній культурі. При цьому враховується погодний фактор, ціни на ринку, можливі варіанти продажу продукції (за спотовими, форвардними контрактами і т.д.)», — розповідає про свою розробку Олександр Ейне, засновник FarmForesight.

Всі учасники турніру матимуть можливість грати звичайні тренувальні сесії та сесії чемпіонату, в яких будуть визначені однакові умови для всіх. Кожна повністю зіграна сесія чемпіонату буде записуватися в загальний залік команди. Для порівнянні будуть представлені два параметри: середнє повернення капіталу та EBITDA на гектар. У фінал пройдуть ТОП-4 команди з найвищими показниками повернення капіталу.

«Ми з командою докладемо максимум зусиль, щоб допомогти кожному розібратися з симуляцією і знайти для себе новий інструмент навчання, ну і звичайно, змагатися в чемпіонаті. Ми створили відео тур і вікі по грі. Але якщо виникають будь-які питання — ми на зв'язку. Бажаю командам успіху. Дякую за вашу підтримку і відкритість», — додав засновник Олександр Ейне.

Ми запрошуємо взяти участь абсолютно всі компанії: агрохолдинги, фермерів, елеваторників, постачальників насіння, хімії, добрив, дистриб'юторів, трейдерів, банки і всіх, хто пов'язаний з агробізнесом.

Корисна література для учасників:

Довідка: Агробізнес-симулятор FarmForesight являє собою унікальний продукт, створений на стиках аграрної статистики, IT-технологій, ігрової індустрії та бізнес-моделювання.

Це бізнес-моделювання управлінських і аграрних рішень в рослинництві на всіх етапах від планування сівозміни до збуту продукції.

Модель заснована на статистичних даних з усієї України за 20 років, аналітичних алгоритмах і причинно-наслідкових зв'язках, а також експертній думці аграріїв.

Простий сучасний дизайн і гейміфікація дають можливість спробувати свої сили в прийнятті управлінських рішень фахівцями будь-якого рівня.