25 січня 2019, 14:30, Україна

На полях двох областей України зафіксовано рекордну кількість снігу

Як зазначають в Укргідрометеоцентрі, станом на 20 січня на більшості площ південних, західних, Житомирської, окремих районах Київської, Вінницької та Дніпропетровської областей висота снігового покриву становила від 1 до 10 см, місцями снігу на полях не було, передає apk-inform.com.

На решті території країни висота снігового покриву сягала 11-30 см, місцями в Чернігівській, Сумській, Полтавській, Черкаській, Кіровоградській та Харківській областях — від 31 до 44 см, на високогір'ї Карпат — до 100 см. 

Тим часом, на окремих метеостанціях Полтавської та Кіровоградської областей висота снігового покриву сягнула 34-47 см, перевищивши рекорд спостережень з 1961 року.

Зазначається також, що глибина промерзання ґрунту наприкінці декади на більшій частині території країни становила від 1 до 10 см.

«В Рівненській, більшості районів Сумської, Луганської, Одеської, окремих районах Волинської, Тернопільської, Хмельницької, Вінницької, Київської, Харківської, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської, Миколаївської , Полтавської та Черкаської областей глибина промерзання ґрунту становила до 11-34 см», — свідчать дані Укргідрометеоцентру.