25 січня 2019, 10:35, ЗЗР

У Британії шукають альтернативу диквату

Запровадження заборони на використання диквату має широкий вплив для британського АПК, оскільки в даний час він є основним продуктом, який широко використовується виробниками картоплі та насіннєводами, пише farminguk.com.

Для вирішення проблеми у Британії було запущено тендер на розробку та пошук нових рішень, які могли б слугувати альтернативою диквату.

Інфографіка: заборонені діючі речовини пестицидів у Європі та Україні
Читати по темі

За словами Джона Мартіна, старшого наукового співробітника з захисту рослин Ради з розвитку сільського господарства і садівництва, дослідження буде тісно пов'язане з програмою обміну знаннями, а випробування проводитимуться в мережі фермерських господарств Strategic Potato (SPot).

Зазначається, що попередні дослідження з пошуку можливих альтернатив препарату були проведені в 2018 році. Тоді досліджувались 13 різних способів обробітку на 26 сортах картоплі. Цьогоріч експерименти планують повторити, оцінивши при цьому вплив різних процедур на поширення хвороб та кінцевий стан бульб.

За словами Алістера Редпата, генерального директора компанії Cygnet Potato Breeders, яка є найбільшим британським виробником картоплі, заборона використання диквату спричинила серйозні труднощі для насіннєводів та виробників по всій Британії.

«За допомогою цього дослідження ми хочемо дізнатися більше про доступні десиканти, знайшовши оптимальні методи сушки картоплі для отримання бульб хорошої якості», — зауважив експерт.