18 січня 2019, 11:17, Світ

Садівники в Уругваї скоротили застосування агрохімії на 90% завдяки біологічному контролю

За їх словами, це стало можливим шляхом застосування методів біологічної боротьби з використанням феромонів.

За словами Серджіо Воли, який вирощує яблука, персики, сливи, груші та абрикоси, принцип цієї нової техніки полягає в тому, щоб викликати плутанину між самцями і самками, щоб вони не могли розмножуватися і відтворювати популяцію. Садовод брав участь в Програмі протягом шести років поряд з 400 іншими уругвайськими рослинникам.
 

«Застосовуючи феромони на рослинах, ми використовуємо силу запаху жіночої особини, який збиває з пантелику самців, і вони не можуть визначити, де саме «проживає» самка, відповідно, не можуть її знайти. Таким чином, порушується цикл спаровування і відтворення наступного покоління комах-шкідників », — розповідає Вола.
 

Програма боротьби з шкідниками, покликана скоротити застосування агрохімікатів, вже тестується щодо 95% виробництва фруктів в Уругваї на площі приблизно в 3700 га.
 
Чиновники відзначають, що програма принесла «дуже позитивний результат, будучи прикладом того, як природа допомагає виробникам».

«Ми повинні будемо використовувати біологічний контроль, щоб оптимізувати продуктивність, вирощувати більше, але в той же час піклуватися про навколишнє середовище», — сказав міністр тваринництва, сільського господарства і рибальства Уругваю Енцо Бенеч.