13 січня 2019, 16:06, ЗЗР

Європейські аграрії незадоволені обмеженнями щодо вмісту міді в ЗЗР

Видання FreshPlaza опитало фахівців аграрного ринку щодо їх ставлення до таких обмежень. Усі зазначили, що такі обмеження значно ускладнюють агровиробництво, особливо в органічному сегменті.

Видання зазначає, що коли зателефонували Мікеланджело Гараффоні, технологу компанії Europfruit PO, він разом з колегами працював над новими рекомендаціями щодо технологій захисту, які змушені впроваджувати з урахуванням нових правил.

«Ми повинні переглянути методи, якими здійснюємо захист, оскільки деякі культури не можуть обійтися без міді. Крім того, це один з небагатьох засобів, доступних в органічному секторі», — зазначив фахівець.

Заборонені діючі речовини пестицидів у Європі та Україні

Читати по темі

Андреа Грассі, технічний менеджер компанії Aprofruit, також наголосив, що аби дотримуватись нововведених норм, компанії дуже добре подумати, як при цьому не втратити обсяги виробництва. Він також додав, що іноді здається, що ті, хто його приймав, на мали технічних знань про предмет, а діяли лише в політичних інтересах.

Лука Молінарі, представник Consorzio Agrario Adriatico, вважає, що компанії, які виробляють відповідні засоби захисту, повинні переглянути свої бренди, щоб запропонувати ефективні засоби захисту, які б враховували нові обмеження. Однак фахівець зазначив, щол це буде нелегко.

«Обмеження стосується 7-річного періоду, за цей середньо-тривалий час сухий і дощовий сезони йшли б один за одним. Але в разі настання вологих періодів, які для грибкових інфекцій створюють кращі умови для поширення, нам знадобиться мідь, щоб протидіяти їм. Особливо це стосується органічного виробництва», — підкреслив Лука Молінарі.

Видання нагадує, що в нових правила вказано, що використання засобів захисту рослин, які містять сполуки міді, має бути скорочено до застосування 28 кг/га, протягом 7 років. Тобто в середньому 4 кг/га на рік. Таким чином має значно знизитись потенційне накопичення цих речовин у ґрунтах і зменшитись шкода для нецільових організмів.