3 січня 2019, 17:00, ЗЗР

Процедуру ввезення незареєстрованих ЗЗР спрощено

Про це повідомляє Укрінформ.

Постанова Кабінету Міністрів N 958, опублікована 14 листопада 2018 року, стане чинною 4 січня (після 45 днів з дати оприлюднення). Згідно з документом, компаніям, що ввозять до України незареєстровані агрохімікати та пестициди, відтепер не потрібно отримувати дозвіл у Міністерстві охорони здоров’я та Міністерстві агрополітики. Також скасовано необхідність виробляти дублікат дозволу.

«Попередня редакція нормативного акта передбачала, що в разі ввезення незареєстрованих пестицидів на митну територію України необхідно отримати погодження з Міністерством охорони здоров'я. А в разі ввезення насіннєвого матеріалу, обробленого незареєстрованими препаратами, узгодження з Міністерством охорони здоров'я та Мінагрополітики з обов'язковим зазначенням його кількості», — йдеться в повідомленні.

Дія даної Постанови не поширюється на ввезення стандартних аналітичних зразків препаратів, призначених для проведення контрольно-аналітичних вимірювань, розроблення методик визначення залишкових кількостей препаратів, приготування калібрувальних або реперних розчинів. Окрім цього, суб'єкти господарювання, яким надано дозвіл на ввезення, зобов'язані подавати звіти про використання незареєстрованих препаратів Мінприроди, МОЗ, а в разі ввезення обробленого ними насіннєвого матеріалу також Мінагрополітики.