29 грудня 2018, 15:00, Техніка

Тернопільський винахідник створив агродрона для обгортання та копання картоплі

Агродрон, як називає свою розробку винахідник, являє собою невеликий електровізок, керувати яким можна дистанційно, передає Kurkul.com.

Перша версія робота мала чотири невеликі колеса, що створювало певні труднощі. Пізніше майстер переобладнав свій винахід, оснастивши його збільшеними колесами та бортовим кузовом.

«Працювати стало легше і надійніше, не ношу відер, господарських кошиків. На пульті є кнопка, натискаю, і робот сам під’їжджає на метр. Він везе повні відра картоплі чи столового буряка, моркви чи капусти. А я закидаю ще овочі, що є на плантації», ― розповідає винахідник.

Робот важить 100 кг. Основна рама ― з металевих кутників та арматури, електромотор ― з автомобіля, зірочки, ланцюги, шестерні ― з різних марок мотоциклів, акумулятори ― з електровелосипеда. Багато деталей за власним кресленням виточив сам.

Окрім цього, агродрон допомагає підгортати й викопувати картоплю, транспортувати її та інші овочі й необхідні вантажі. Взимку ним можна возити сніг, органічні й мінеральні добрива.