9 січня 2019, 17:00, Урожай

Попри несприятливі погодні умови, господарства агрохолдингу LANDFORT закінчили рік із задовільним результатом

Загальний зембанк компанії становить 38 тис. га. Оброблювані площі розташовані у Запорізькій та Дніпропетровській областях. Про це йдеться в матеріалі «Агро-рік 2018-й. Згадати все: мінус пшениця, плюс кукурудза».

«Під урожай 2018 року ми посіяли озимої пшениці 16,7 тис. га, озимого ячменю 1,2 тис. га й озимого ріпаку 0,4 тис. га. В зиму більшість посівів входили в незадовільному стані. Та оскільки зима видалась дуже теплою, то навесні посіви були вже в задовільному і доброму стані», — зазначив Олександр Огаренко, головний агроном агрохолдинга LANDFORT.

За його словами, декілька дощів у регіоні пройшли лише в ті періоди розвитку рослин, коли вологи й не потрібно було. А високі температури ще й миттєво випаровували її. Натомість проблем із хворобами та шкідниками не було. Передусім завдяки погодним умовам та тій системі захисту рослин, яка використовують в LANDFORT.

Зона ризикованого землеробства вимагає особливого підходу. Досвід господарства «Колосисте»
Читати по темі

У господарствах агрохолдинга в обох областях пшеницю зібрали з середньою урожайністю 3,0 т/га, озимий ячмінь 3,1 т/га, ярий ячмінь 2,63 т/га, ріпак 1,43 т/га, горох 1,16 т/га.

Як зазначив Олександр Огаренко, під урожай наступного року озимою пшеницею засіяно 15,9 тис. га, озимим ячменем — 1,4 тис. га, озимим ріпаком 0,4 тис. га, а також озимими на зелений корм — 0,12 тис. га. За словами головного агронома агрохолдингу, всі посіви наразі перебувають у доброму стані.