28 грудня 2018, 15:10, Технології

Британці презентували нову технологію раннього виявлення хвороб сільгоспкультур

Платформа Hummingbird Technologies використовує штучний інтелект та аеро- або супутникові знімки для аналізу врожайності. За час своєї діяльності вони облетіли понад 250 тис. га фермерських земель в Великобританії, Бразилії, Росії, Україні, Австралії та Новій Зеландії, пише citizentribune.com.

«Платформа була створена, щоб визначати хвороби ще до їх видимих проявів і допомагати фермеру приймати більш оптимальні рішення. ClearAg® підвищить здатність платформи виявляти основні хвороби рослин перш ніж з'являться симптоми», — говорять розробники.

Зазначається, що Hummingbird Technologies Limited — єдина компанія в галузі точного землеробства Великобританії, яка використовує штучний інтелект для комплексного аналізу аерофотозйомки, даних про погоду, ґрунти та агрономічних досліджень.

Тим часом Iteris займається інформаційним обслуговуванням в галузях транспорту та сільського господарства. Вони збирають, підраховують та аналізують дані про рух транспорту, дороги, погоду, воду, ґрунти та надають своїм клієнтам точну аналітику для прийняття рішень.