20 грудня 2018, 10:35, Україна

На Черкащині відкрили регіональний навчально-практичний центр сільськогосподарського спрямування

За інформацією Черкаської ОДА, новий регіональний навчально-практичний центр сільськогосподарського напрямку, розташований в селі Мокра Калигірка на Катеринопільщині.

Його створено з метою впровадження інноваційних технологій у сільському господарстві, забезпечення практичної підготовки учнів державних закладів професійної (професійно-технічної) освіти, організації підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації фахівців для підприємств сільського господарства, стажування майстрів виробничого навчання і викладачів професійно-теоретичної підготовки закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Відкриттю навчально-практичного центру сприяло виділення обласною владою коштів у розмірі 3,9 млн грн, за які придбано два нових італійських трактори Landini 7-215, Landini Super DT-110 та поворотний плуг. Крім того, закладу виділено 2,1 млн на капітальні ремонти навчальних приміщень.

«На сьогодні Багатопрофільний центр професійної освіти у Черкаській області має діючі ліцензії на підготовку кваліфікованих робітників за 17 робітничими професіями сільськогосподарського, автотранспортного, інфраструктурного, електротехнічного, будівельного напрямів, торгівлі та громадського харчування у різних комбінаціях», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що кількість учнів становить близько 800 осіб, з яких 64% здобувають повну загальну середню освіту. Освітній процес забезпечують 80 педагогічних працівників.