18 грудня 2018, 15:45, Україна

Кращих студентів-аграріїв зі всієї України нагородили поїздкою до Франції

Щорічний конкурс «Агро 2019» проводився серед студентів профільних вишів з метою привернути молодь до підприємницької діяльності, мотивувати до розвитку і кар’єрного росту, повідомляє zik.ua.

До «Агро 2019» долучилось 1 700 конкурсантів з 34 навчальних закладів країни. Вони пройшли два етапи відбору: написали тести з профільних предметів і презентували експертам бізнес-плани інвестиційних проектів в сфері агропромислового комплексу.

«Студенти запропонували створити міні-лабораторію з визначення якості кормів, інноваційну молочну ферму майбутнього Urban Cow, банки крові для тварин, ферму з лабораторією трансплантації ембріонів ВРХ; у них виникла ідея вирощувати енергетичну вербу як альтернативне джерело енергії, пророщене насіння для ресторанного бізнесу за технологією Indoor, шафран та аронію чорноплідну в лікувальних і промислових цілях; захотіли зробити «пряну» упаковку для продовження терміну придатності продуктів, отримувати целюлозу з незернової частини кукурудзи і багато іншого», — йдеться в повідомленні.

Всіх переможців чекає візит на світову виставку машинобудування і тваринництва SIMA 2019, де у них буде можливість познайомитися зі своїми колегами, пройти майстер-класи від фахівців вищого класу, побачити останні досягнення в світовому сільському господарстві. Крім того, п’ять авторів найцікавіших бізнес-ідей з тридцяти отримають гранти для того, щоб їх здійснити, зазначив Борис Колесніков.

Нагадаємо, минулого року в проекті взяли участь 1 500 студентів з 20 аграрних вишів України. Переможці побували в Італії, на міжнародній сільськогосподарській виставці Fieragricola 2018.