14 грудня 2018, 14:40, Добрива

Для економії коштів закупівлю добрив необхідно планувати завчасно — експерт

За словами Ольги Вороніної, фахівця з постачання добрив «МХП», ключова стратегія компанії полягає у закупівлі добрив в періоди міжсезонного зниження цін, пише tsn.ua.

Крім того, визначальними у встановленні періоду закупівлі за її словами є фінансові можливості, забезпеченість підприємств складськими приміщеннями для надійного зберігання добрив, оцінка та прогноз роботи залізниці, наявність власного автотранспорту або можливості його орендування для забезпечення своєчасного, якісного та економічно доцільного транспортування добрив.

«Безперечно, закуповувати їх краще заздалегідь. Наприклад, навесні формувати потреби в добривах для осіннього внесення та процедури для визначення їх постачальників та проведення закупівлі. Восени, відповідно, розпочинати відповідні процедури для весняного застосування», — повідомила Ольга Вороніна.

Втім універсального алгоритму визначення періоду закупівлі не існує. Кожному рішенню щодо періоду закупівлі добрив передує ретельна оцінка всіх зазначених факторів, зауважила фахівець.

Читати по темі: АгроПолігон Захід-Агро МХП