3 грудня 2018, 08:30, Насіння

Грузія вирощуватиме високоврожайний український часник

Посадковий матеріал було передано фермерам Аджарії (Грузія) у рамках підпрограми «Сприяння розвитку виробництва високоефективної однорічної сільськогосподарської культури — часнику» Центру управління агропроектами Міністерства сільського господарства Аджарії, пише east-fruit.com.

48 тонн часнику було передано до 5 муніципалітетів Аджарії. Посадкового матеріалу вистачить аби засадити культурою 32 га площ. Учасники підпрограми також отримали всі необхідні для догляду за часником мінеральні та органічні добрива і гербіциди.

За інформацією Міністерства сільського господарства Аджарії, проект реалізується на умовах співфінансування: 70% вартості посадкового матеріалу, добрив і гербіцидів покриває держава, 30% — самі фермери. При цьому суму співфінансування фермери повинні будуть виплатити лише влітку 2019 року — після закінчення збирання врожаю часнику.

Урожайність вітчизняного часнику очікується на рівні 7-10 т/га. Мета вищезгаданої підпрограми — підвищити кількісні та якісні показники виробленого в регіоні часнику, замінити нині вирощувані в Аджарії низьковрожайних сорти часнику високоврожайними сортами.