15 лютого 2017, 16:21, Насіння

Сварог Вест Груп і Holding HTI проводять дослідження понад 100 сортів сої

Про це повідомив Володимир Степанчук, директор з розвитку технологій Holding HTI, компанії Genetic Plant Cells. на конференції «Соя і продукти її переробки: ефективне виробництво, раціональне використання», яка проходить в рамках виставки «Зернові технології 2017» .

«Наш демо-полігон становить 150 га, де випробовуються більше 100 сортів сої. Сорти ми підбираємо виходячи з результатів випробувань на наших демо-полігонах. Використовуємо сорти як української, так і зарубіжної селекції. Вивчаємо їх протягом 3 років, визначаємо сильні і слабкі сторони, і тільки потім запускаємо у виробництво», — зазначив Володимир Степанчук.

Він додав, що норма висіву прив'язується до кожного сорту індивідуально: детермінантний чи індетермінантний сорт. По ширині міжрядь не прив'язуються до сільгосптехніки, а виходять з продуктивності культури.

«У нашій системі 10% — це ранні сорти, потім середньоранні сорти, середньостиглі сорти і середньопізні. Середня врожайність на демо-полігоні 3,6 т/га (середньопізні сорти), ранньостиглі — 2,7 т/га », — підсумував Володимир Степанчук.