27 листопада 2018, 10:44, ЗЗР

Розроблено нетоксичний гербіцид, який може стати заміною гліфосату

Новий препарат було презентовано на форумі 400 mAg and Food Innovation в США, передає agroday.com.ua.

За словами розробників, новий продукт — це нетоксичний гербіцид на основі мінералів. Він може знищити всі бур’яни, які на даний час проявляють стійкість до гліфосату.

У ході презентації препарату представники компанії не уточнили з яких компонентів складається продукт, втім зазначили, що вони є широкодоступними.

«Мінерали подрібнюються в порошок і змішуються з водою до стану пасти. У цей час відбувається екзотермічна реакція, яка призводить до виділення тепла, провокуючи перехід молекул з одного з’єднання в інше», — зазначив Джон Ріветт, директор компанії Nontox.

При цьому виробник погоджується, що з часом компанії доведеться розкрити точний склад препарату і вказати його на етикетці. Проте, поки Nontox отримує патент на нову суміш, її склад залишиться нерозголошеним.

Повідомляється, що продукт вже пройшов випробування і довів, що може знищити всі бур’яни, на яких він застосовувався.

«Під час досліджень в Австралії гербіцид знищив 26 видів бур’янів, стійких до гліфосату», — додав Ріветт.

Поки питання полягає в тому, чи буде використання препарату економічно ефективним або ж обмежиться цільовим застосуванням.

На даний момент гербіцид виробляється на заводі в Даббо (штат Нью-Йорк). Щоб налагодити промислове виробництво препарату компанія планує залучити 1,5 млн доларів інвестицій.