21 листопада 2018, 14:40, Урожай

На Вінниччині під снігом опинились 30 тис. га посівів кукурудзи

За словами місцевих сільгоспвиробників, кукурудза «не боїться» ні снігу, ні морозів. Бували роки, коли вирощений урожай залишався в полі до весни, пише golos.com.ua.

Єдиний недолік збирання за таких умов — підвищена вологість зерна потребує додаткових затрат на доведення його до необхідних кондицій.

За інформацією Департаменту АПР Вінницької ОДА, середня врожайність зернової залишається на попередньому рівні — 10,14 т/га. За словами керівника Департаменту Миколи Ткачука, на зберігання уже доставлено понад 3,5 млн тонн кукурудзи.

Останні роки на території області простежується тенденція до нарощення площ під кукурудзою. У 2016 році посіяли 344 тис. га, минулоріч — 352 тис. га, нинішньої весни — 381 тис. га.

Зазначається, що загалом в області намолочено 5,8 млн тонн зерна ранніх і пізніх культур, середня врожайність яких становить 7,0 т/га.

Детальніше про жнива пізніх культур, валовий збір та урожайність культур загалом по країні та у розрізі областей дізнавайтесь з інтерактивної карти «Урожай Онлайн 2018».