21 листопада 2018, 10:35, ЗЗР

В Білорусі запустять завод зі знищення непридатних пестицидів

Нове підприємство зі знищення непридатних до використання агрохімічних препаратів планується ввести в експлуатацію наступного року. Про це повідомив Олександр Корбут, заступник міністра природних ресурсів і охорони навколишнього середовища Республіки Білорусь, пише sputnik.by.

За підрахунками фахівців, наразі на шести складах в Білорусі зберігаються близько 6 тис. тонн непридатних пестицидів, ще 1,5 тис. тонн знаходяться на складах підприємств. Близько 4 тис. тонн — на зберіганні в спеціальному підприємстві в місті Черикове.

«В цілому на території Білорусі знаходиться близько 10 тис. тонн непридатних пестицидів», — зауважив Олександр Корбут.

Частина залучених Мінприроди коштів буде спрямовано на оплату послуг зі знищення відходів першого класу небезпеки, частина - на знищення пестицидів.

«Ми очікуємо, що підприємство запрацює вже з наступного року. В такому разі ліквідувати усі запаси непридатних пестицидів планується до кінця 2022 року», — зазначив заступник міністра.

Нагадаємо, перше в Білорусі підприємство зі знищення пестицидів буде створено в Чечерському районі Гомельської області, для його роботи планується залучити 4,5 млн доларів фінансової підтримки.