20 листопада 2018, 13:40, Урожай

Урожай зернових в Україні перевищив історичний максимум — Мінагрополітики

«З огляду на досить сприятливі погодні умови для пізніх ярих культур, прогнози щодо рекордного урожаю за всю історію незалежності України починають справджуватися. Збирання зернових ще триває, а урожай уже сягнув більше ніж 66 млн тонн, що вже перевершує попередній найвищий показник 2016 року», — йдеться на сайті Мінагрополітики.

Повідомляється, що історичний рекорд виробництва зернових у 2018 році забезпечується завдяки високому врожаю кукурудзи, який також очікується на рівні історичного максимуму — близько 34,8 млн тонн.

Нагадаємо, на сьогодні кукурудза обмолочена на площі 4,1 млн га або 90% до прогнозу. Загалом зібрано 31,3 млн тонн зерна при врожайності 7,59 т/га. Як зазначають в Мінагрополітики, такий показник також є найвищим з часів незалежності.

Крім того, вперше будуть зафіксовані рекордні показники з валового збору і врожайності сої та соняшника. Наразі валовий збір соняшнику сягнув 13,8 млн тонн, середній показник врожайності культури становить 2,28 т/га. У свою чергу соя обмолочена з 99% площ, намолочено 4,3 млн тонн при врожайності 2,57 т/га.

Детальніше про жнива пізніх культур, валовий збір та урожайність культур загалом по країні та у розрізі областей дізнавайтесь з інтерактивної карти «Урожай Онлайн 2018».