14 лютого 2017, 14:33, Техніка

Серія сівалок White Planters 9800VE від AGCO дозволяє вдвічі збільшити швидкість посіву

Про це повідомляє офіційний сайт компанії AGCO.

Сівалки серії 9800VE з SpeedTube — це найновіша розробка AGCO у галузі точного землеробства.

В польових випробуваннях сівалка 9800VE з трубками SpeedTube на швидкості менше 6,4 км/год та швидкості 15,7 км/год мала однакову відстань між насінням. Це значить, що за день можна засіяти більшу площу і втрапити в 5-10 денне «оптимальне вікно для посіву», що так важливо для отримання високих врожаїв.

«Для того, щоб досягти найкращих урожаїв кукурудзи виробники зосереджують увагу на тому, щоб засадити якомога більші площі під час короткого 5-10-денного «оптимального вікна для посіву. З трубками SpeedTube на сівалках White Planters 9800VE виробники можуть отримати таку ж точність висіву кукурудзи при роботі на швидкостях, вдвічі більших за традиційні робочі швидкості,» —  говорить Ларі Кустер, старший спеціаліст з продукції для посіву та обробітку ґрунту.

Використання традиційних насіннєвих трубок у сівалках на великій швидкості створювало ефект рикошету під час руху насінини вниз по трубі, тим самим створюючи маленьку відстань між насінинами у борозні. SpeedTube контролює рух насіння по всьому шляху, від дозатора до борозни. Насінина рухається від дозатора до скребкового конвеєра, який, власне, поміщає насінину на дно борозни. Швидкість конвеєра збільшується або зменшується пропорційно зі швидкістю сівалки та нормою висіву для забезпечення бажаного розміщення насінини.

Вперше серія цих сівалок була представлена на початку 2016 року. Вона підняла ступінь точності висіву сівалок White Planters на новий рівень та поставила в приклад прагнення AGCO допомагати фермерам досягати високих врожаїв.

Серія сівалок VE має дозатор насіння vSet, електронну систему приводу vDrive, автоматизовану гідравлічну притискну силу DeltaForce, а також повністю інтегрований монітор 20/20 SeedSense, з допомогою якого оператор може здійснювати необхідні налаштування для більш точного висіву, контролювати глибину висіву, уникати ущільнення ґрунту та усувати механічні неполадки. В заводських умовах можна додатково оснастити сівалку системою збору даних FieldView, яка в режимі реального часу дозволяє здійснювати збір даних та виконувати високоточне картування.